Nekaj igrač zunaj, ena škatla v omari

Napiši odgovor


Ta vprašanja so ukrepi proti avtomatiziranim spambotom.

BBCode je vključena
[img] je vključen
[flash] je izključen
[url] je vključen
Smeški so izključeni
Preglej temo
   

Razširi pogled Preglej temo: Nekaj igrač zunaj, ena škatla v omari

Re: Nekaj igrač zunaj, ena škatla v omari

Napisal/-a Lina Košir » 04.02.2015 22:38

ja, pr nas se to obnese:) sploh je zanimivo gledat starejšo sestro, ko totalno zapopade kakšne "dojenčakste" igrače, ki jih potegnem vn za mlajšo. poznam mame, ki so te škatle igrač namesto da bi jih pospravljale v omaro rajši zamenjevale med seboj.

Nekaj igrač zunaj, ena škatla v omari

Napisal/-a Nina Prešlenkova » 03.02.2015 15:04

Živjo,

vem, da ni običajno, da moderatorka predlaga teme, vendar bom za spodbudo vseeno začela z nečim, kar se je pri nas doma izkazalo kot dobra praksa. Zanima me, kako se je prijelo pri vas?

Kaj nimamo prav vsi v sebi en delček zlate ribice? Ko založimo kakšno stvar in jo čez leta zopet najdemo, se je razveselimo, kot bi jo prvič vzeli v roke. No, pri otrocih je prav tako, le da je pri njih dovolj le nekaj mesecev ;-) Izkoristimo to z namenom, da igrače, ki se valjajo po stanovanju, zapakiramo v škatlo in jo pospravimo v omaro. Čez nekaj mesecev jo postavimo pred otroka in...tadam! veselje bo zopet nepopisno, saj bodo stare igrače raziskovali s čisto novih zornih kotov. Zadevo ponovimo z drugimi igračami, da se krog sklene.

Na ta način je vedno nekaj igrač na varnem v omari in čakajo na ponovno odkrivanje. Tako odpade zapravljanje za nove igrače, naši otroci pa dobijo, kar jim pritiče - vedno nove spodbude za učenje preko igre.

Na vrh

cron