jantarjeva ogrlica

Forum o vseh majhnih stvareh v vsakdanjiku z dojenčkom, ki se nam mamam kakšen dan zdijo zelo velike. O uporabi in neuporabi plenic, o oblekicah, gibanju, hrani, kozmetiki, okolju, varstvu, spanju oziroma pomanjkanju le-tega, skrbi za zdravje dojenčka in mame... in vseh ostalih temah, ki jih prinašajo novi dnevi. Forum je namenjen izmenjevanju izkušenj med mamami.

Moderatorka: Lina Košir

jantarjeva ogrlica

Napisal/-a mimica » 16.02.2015 23:46

Pozdravljeni!

Zanimajo me vaše izkušnje z jantarjevo ogrlico. So dojenčki res kaj mirnejši, se pozna pri izraščanju zob? Ste jo dojenčkom sneli ponoči?
Hvala in lp
mimica
 

Re: jantarjeva ogrlica

Napisal/-a Lina Košir » 17.02.2015 22:40

Moji dve sta obe začeli nosit ogrlico nekje v starosti pol leta, starejša jo je nosila potem vse do šole. Ponoči je nisem snemala, prav tako ne za kopanje…je pa morda smiselno snet ogrlico ponoči pri manjšem dojenčku, da se slučajno kam ne zatakne. Jantarjevim ogrlicam pripisujejo, da pozitivno vplivajo na imunski sistem, da so otroci bolj mirni, da lahko pomagajo pri okužbah dihalnih poti, pri astmi, zaprtju, ponavljajočih se vnetjih ušes…iz lastnih izkušenj bi težko potrdila ali zavrnila te učinke, ker enostavno ne vem, kaj bi bilo, če ogrlice ne bi imeli. Poznam tudi nekaj drugih otrok, ki so ogrlico redno ali občasno nosili; nobeden od njih sicer ni najmirnejši otrok, kar sem jih kdaj videla, so pa vsi precej zadovoljni in precej zdravi. Če ne drugega je otrokom ponavadi zelo všeč, radi se tudi igrajo z njo. Kot zanimivost pa še to, da je jantar že iz zgodovine povezan s Slovenci, saj je šla čez naše kraje "jantarjeva pot" http://ptuj-guide.com/jantarjeva-cesta/
 
Prispevkov: 10
Pridružen: 13.01.2015 16:33

Re: jantarjeva ogrlica

Napisal/-a mami » 01.03.2015 03:23

Živjo,
kje se pa kupi res kvalitetna ogrlica?
lp
mami
 


Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
cron