pripomoček za hojo

Forum o vseh majhnih stvareh v vsakdanjiku z dojenčkom, ki se nam mamam kakšen dan zdijo zelo velike. O uporabi in neuporabi plenic, o oblekicah, gibanju, hrani, kozmetiki, okolju, varstvu, spanju oziroma pomanjkanju le-tega, skrbi za zdravje dojenčka in mame... in vseh ostalih temah, ki jih prinašajo novi dnevi. Forum je namenjen izmenjevanju izkušenj med mamami.

Moderatorka: Lina Košir

pripomoček za hojo

Napisal/-a pinjola » 21.01.2015 23:01

Pozdravljeni!
Naš sonček bo zdaj zdaj shodil, nekaj korakov že naredi brez opore. Z možem razmišljava na kaj naj bova pripravljena? Nam bo kar zdrvel na cesto lepega dne in potrebujemo tiste čudne jermenčke (meni se zdijo kot uzde) ali lahko normalno pozoren starš normalno ulovi svojega nadobudneža, preden zalaufa s pomola, skoči na cesto ali spleza z mostu? ;) Pripomočki ali samo ljubezen in zdrava pamet?
Kakšne so vaše izkušnje?
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 19.01.2015 22:18

Re: pripomoček za hojo

Napisal/-a Lina Košir » 21.01.2015 23:14

Pozdravljena Pinjola!

Jaz osebno sem samo enkrat videla primer, ko se mi je ta pripomoček zdel koristen-visoko noseča mama z ogromnim trebuhom in malčkom, starim okoli 1 leto, ki je ravnokar shodil. V drugih primerih, ki jih sicer res nisem videla veliko, pa mi je izgledal nepotreben...sicer je res zelo odvisno od karakterja otroka, nekateri se držijo mame za kiklo, nekateri pa kar tečejo v svet....vendar mislim, da pri pozornih straših, ki o takšnih stvareh razmišljajo verjetno ne bo težav. Seveda ga ne bosta peljala na prve sprehode po ozkem pločniku ob prometni cesti, kajne.
Ko je bila strajša hčerka takšnih let smo živeli v bloku. Ponavadi sem ji pustila, da je šla sama po klančini ali stopnicah, potem pa sem jo dala v nosilko ali sedež na kolesu in jo odnesla/prepeljala nekam, kjer ni bilo avtov in kolesarjev. Tam sem jo potem "spustila". Po mojih izkušnjah pa se otrok zelo hitro navadi, da se je treba avtom umikat. Pravzaprav pri hčerki opažam,da zdaj, ko živimo na vasi kjer je res malo prometa manj pazi na avte kadar smo v mestu, kot prej. 
Skoraj prepričana sem torej, da pripomočkov ne potrebujete. Potrebujeta pa vidva veliko energije za skakanje za njim, to pa v vsakem primeru:) Saj otrok kar ne skoči iz pomola, pa tudi starš nekako oceni razdaljo do nevarnosti-to spretnost bosta hitro pridobila, brez skrbi!
Obilo veselja ob prvih korakih!
 
Prispevkov: 10
Pridružen: 13.01.2015 16:33


Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
cron