oblačenje pozimi

Forum o vseh majhnih stvareh v vsakdanjiku z dojenčkom, ki se nam mamam kakšen dan zdijo zelo velike. O uporabi in neuporabi plenic, o oblekicah, gibanju, hrani, kozmetiki, okolju, varstvu, spanju oziroma pomanjkanju le-tega, skrbi za zdravje dojenčka in mame... in vseh ostalih temah, ki jih prinašajo novi dnevi. Forum je namenjen izmenjevanju izkušenj med mamami.

Moderatorka: Lina Košir

oblačenje pozimi

Napisal/-a pirka-mirka » 31.01.2015 20:22

Živjo!

Trenutno aktualno vprašanje: zimsko oblačenje. Zdaj ima naš 10-mesečnik pajacek, ki ga bo prerasel naslednji teden. Če gremo na sprehod, ni težav - ga oblečem in doma spet slečem, itak. Težava nastane, kadar hopkamo ven in noter, kadar moramo v trgovino in kadar gremo na kak obisk, on pa npr. po poti zaspi. Na toplem je potem ali debelo oblečen ali pa ga slačim in po možnosti zbudim :( Tudi če je buden vsa ta logistika ni najbolj prijetna … Pozna kdo kakšno rešitev, olajšavo? Vreča? Pajac? Za dekco se mi zdi, da ne pride v poštev, ker mali vse zbrca, razen ko spi ;)
pirka-mirka
 

Re: oblačenje pozimi

Napisal/-a Lina Košir » 31.01.2015 20:39

živjo!

Nažalost ne poznam čudežne rešitve:)
Zimsko oblačenje je pač precej neprijetna stvar, tako za otroke kot tudi za starše, kajne?:)
Pajacek ali vreča, ki se odpre pri strani in je tako manj možnosti, da se dojenček zbudi? Če greste samo do avta in veste, da boste potem šli po mrazu le kratek čas(npr. v trgovino) ga ni treba obleči toliko kot če greste na sprehod, v tem primeru bo verjetno odejica čisto ok. Če je na splošno zdrav, mu tistih nekaj minut na mrazu skoraj gotovo ne bo škodilo, saj ne bo časa, da bi se telo shladilo. Malo planiranja, malo prilagajanja, pa večinoma gre….Prijateljica je npr. voziček s spečim dojenčkom nesla po stopnicah v tretje nadstopje in ga zapeljala na balkon, pa slačenje ni bilo potrebno in še dojenček je na svežem zraku bolje spal. Če uporabljate nosilke-do avta ali iz avta do trgovine bi ga mogoče lahko odnesli v nosilki, preko katere si ogrnete širšo bundo, morda odejico….
Saj ni več dolgo do pomladi:)
 
Prispevkov: 10
Pridružen: 13.01.2015 16:33


Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
cron