Nekaj igrač zunaj, ena škatla v omari

Kakšne so primerne igračke za dojenčka? Koliko igrač naj ima moj otrok? So lesene igrače vedno boljše od plastičnih? Kako naj povem babicam, naj ne nosijo več toliko igrač? Kaj naj naredim z igračami, ki jih je otrok prerasel?

Moderatorka: Nina Prešlenkova

Nekaj igrač zunaj, ena škatla v omari

Napisal/-a Nina Prešlenkova » 03.02.2015 15:04

Živjo,

vem, da ni običajno, da moderatorka predlaga teme, vendar bom za spodbudo vseeno začela z nečim, kar se je pri nas doma izkazalo kot dobra praksa. Zanima me, kako se je prijelo pri vas?

Kaj nimamo prav vsi v sebi en delček zlate ribice? Ko založimo kakšno stvar in jo čez leta zopet najdemo, se je razveselimo, kot bi jo prvič vzeli v roke. No, pri otrocih je prav tako, le da je pri njih dovolj le nekaj mesecev ;-) Izkoristimo to z namenom, da igrače, ki se valjajo po stanovanju, zapakiramo v škatlo in jo pospravimo v omaro. Čez nekaj mesecev jo postavimo pred otroka in...tadam! veselje bo zopet nepopisno, saj bodo stare igrače raziskovali s čisto novih zornih kotov. Zadevo ponovimo z drugimi igračami, da se krog sklene.

Na ta način je vedno nekaj igrač na varnem v omari in čakajo na ponovno odkrivanje. Tako odpade zapravljanje za nove igrače, naši otroci pa dobijo, kar jim pritiče - vedno nove spodbude za učenje preko igre.
 
Prispevkov: 2
Pridružen: 13.01.2015 16:59

Re: Nekaj igrač zunaj, ena škatla v omari

Napisal/-a Lina Košir » 04.02.2015 22:38

ja, pr nas se to obnese:) sploh je zanimivo gledat starejšo sestro, ko totalno zapopade kakšne "dojenčakste" igrače, ki jih potegnem vn za mlajšo. poznam mame, ki so te škatle igrač namesto da bi jih pospravljale v omaro rajši zamenjevale med seboj.
 
Prispevkov: 10
Pridružen: 13.01.2015 16:33


Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
cron